+36 30 2360655
+36 72 310742,
+36 72 310742 (fax)
info@rokusrendelo.hu 7624 Pécs, Rókus u. 5/1.

Rendelési idő, bejelentkezés

Rendelési idő:

Hétfő 8.00 – 12.00
Kedd 13.00 – 16.00
Szerda 8.00 - 10.30
Csütörtök 12.00 – 16.00
Péntek 8.00 - 12.00

A rendelési idő esetleges (szabadság, oktatás, egyéb elfoglaltság) miatti változásait a Hírek rovatban és Facebook oldalunkon illetve a Rendelési idő rovatban jelentetjük meg!

Bejelentkezés

A rendelési idő alatt elsősorban a heveny betegségek, tünetek miatt jelentkező páciensek ellátását végezzük érkezési sorrendben, sorszám alapján. Ez alól a csecsemők (1 éves életkor alatti gyermekek) és várandós anyák gyermekei jelentenek kivételt, őket a fertőzésekkel szembeni nagyobb fogékonyságuk miatt soron kívül fogadjuk. Az utolsó sorszámot a rendelési idő vége előtt 15 perccel adjuk ki! Járványos időszakban elsősorban a közösségbe járó gyerekek gyakori megbetegedései miatt előfordulhat zsúfoltság, a várakozási idő növekedhet. Ennek csökkentése érdekében igyekszünk biztosítani külön elérhetőséget és rendelkezésre állási időt az adminisztratív ügyek intézéséhez és a tervezhető vizsgálatokhoz (pl. csecsemő-tanácsadás). Kérem, hogy használják ki ezeket a lehetőségeket, melyek mindenki számára gyorsíthatják az ellátást és csökkentik a rendelőben töltött időt!

A közösségbe járó gyermekek számára gyógyulásuk után orvosi igazolás szükséges. Ezzel kapcsolatban a Hasznos információk között találnak fontos információkat! Orvosi igazolás csak a lezajlott betegségről, a gyógyulás után adható ki! Amennyiben nem biztos, hogy az enyhe tünetekkel otthon tartott gyermek orvosi vizsgálata azonnal szükséges, de a hiányzása miatt orvosi igazolásra biztosan szüksége lesz, telefonáljanak és egyeztessünk a teendőkről! Ennek elmulasztása esetén 24 óránál hosszabb időre visszamenőleg nem adunk ki igazolást! A betegség tüneteinek jelentkezésekor végzett első orvosi vizsgálat során, „előre” nem adunk ki igazolást, tehát önmagában ezért nem feltétlenül szükséges a rendelőben megjelenni – telefonos értesítést kérünk!

Kontroll vizsgálatok

A rendelőben előírt vagy ügyeleten megkezdett kezelés hatásának ellenőrzése, a gyógyulás után a szükséges igazolás kiadása egyeztetett időpontban, előjegyzés alapján történhet! Az előjegyzés alapján kontroll vizsgálatra érkező betegeknek soron kívüliséget biztosítunk! Kérem, hogy ezt fogadják el, közös érdekünk, hogy a gyógyult gyermekek ne várakozzanak együtt a beteg társaikkal!

Csecsemő tanácsadás

Időpont: kedd 9.00-11.00 szerda 11.00-13.00 óra között.

Egészséges csecsemők, kisgyermekek szűrővizsgálatait és védőoltások beadását végezzük előzetes időpont egyeztetés, előjegyzés alapján a betegrendeléstől elkülönített időben. Időpont egyeztetés: telefonon hétfőn 12.00-13.00 óra, szerdán 13.00-14.00 és csütörtökön 8.00-10.00 óra között. Egy év alatti gyermekek esetében a következő szűrés vagy védőoltás időpontját a tanácsadáson adjuk meg!

Szakvélemény, igazolás, bölcsődei, óvodai dokumentáció elkészítése

A közgyógyellátáshoz, szociális juttatások igényléséhez szükséges igazolások kiadását, a testnevelés alóli felmentés, bölcsődei vagy óvodai felvételhez szükséges papírok elkészítését és a nem az akut betegellátáshoz tartozó beutalók, egyéb dokumentáció kitöltését a rendelési időben nem végezzük. Telefonon történő megbeszélés után egyeztetett időpontban, legkorábban másnap tudjuk kiadni a papírokat! Telefonos egyeztetés: hétfőn 12.00-13.00 óra, szerdán 13.00-14.00 és csütörtökön 8.00-10.00 óra között.

Állandó gyógyszerek felírása, receptek kiadása

Aktuális panaszok vagy heveny betegség ellátása kapcsán lehetséges a rendelési időben, egyébként telefonos megbeszélés alapján vagy e-mail-ben történő egyeztetés alapján adjuk ki a recepteket. Az állandó gyógyszerek, támogatott készítmények rendelésével kapcsolatban a Hasznos tudnivalók rovatban talál fontos információkat!

Időpont egyeztetés: telefonon hétfőn 12.00-13.00 óra, kedden: 12 .30 - 13.00, szerdán 13.00-14.00 és csütörtökön 8.00-10.00 óra között.

E-mail: rendelo@rokusrendelo.hu – a receptek átvételének időpontjáról válasz e-mail-t küldünk! Kérjük, hogy az e-mailben gyermeke nevét, születési dátumát és az igényelt gyógyszer nevét, valamint mennyiségét (1 vagy több havi stb.) pontosan adja meg! Kérjük, hogy amennyiben az e-mail elküldése után 48 órán belül nem kapnak választ, telefonáljanak!

Laboratóriumi vizsgálatok, vérvétel

A rendelő épületében kislabor működik, ahonnan az Egyesített Egészségügyi Intézmények Laboratóriumába szállítják a mintákat. A vérvételi eredményeket e-mail-ben (általában 24 órán belül), a tenyésztési és antibiotikum rezisztencia vizsgálati eredményeket papíron (általában 48-72 órán belül) kapjuk meg. Egyes vizsgálatokat a betegellátás részeként végzünk (torokváladék leoltása, vizelet-tenyésztés). A rendelőben egyeztetett időpontban van lehetőség a vérvételre, elsősorban hétfőn vagy szerdán reggel 7 óra 45 perc és 8 óra között. A vérvételre minden esetben időpontot adunk, soron kívül nem végzünk vizsgálatot! Amennyiben ezzel kapcsolatban más információt nem kapnak, úgy a vérvételre éhgyomorral érkezzenek (csak vizet igyanak, ne cukros teát vagy tejet és ne egyenek!)

A vérvételi eredményeket (pdf file) e-mailben küldjük meg, az eredményekről telefonon vagy személyes megbeszélésen adunk részletes tájékoztatást! Kérem a szülőket, hogy e-mail címüket a rendelőben adják meg!

Életkorhoz kötött szűrővizsgálatok

Az évente esedékes szűrővizsgálatokat egyeztetett időpontban, lehetőség szerint a rendelési időn kívül végezzük el! A vizsgálatra időpont egyeztetés telefonon vagy e-mail-ben történhet! Kérem, hogy a vizsgálat előtt nézzék át a Letölthető dokumentumok között elérhető listát a vizsgálat előtti teendőkről!

Telefonos egyeztetés: hétfőn 12.00-13.00 óra, kedden: 12 .30 - 13.00, szerdán 13.00-14.00 és csütörtökön 8.00-10.00 óra között.

E-mail: rendelo@rokusrendelo.hu – az időpontról válasz e-mail-t küldünk, kérem, hogy amennyiben megfelelő, válasz e-mail-ben erősítsék meg az időpont elfogadását! Kérjük, hogy az e-mailben gyermeke nevét és születési dátumát pontosan adja meg!

Személyes, négyszemközti megbeszélés

A rendelési időn kívül, egyeztetett időpontban biztosítunk lehetőséget a hosszabb, részletes megbeszélésre minden olyan esetben, amikor a panasz, probléma jellege vagy a rendelkezésre álló idő a rendelés alatt ezt nem teszi lehetővé! Kérem, hogy az rendelői ellátás során vagy telefonon jelezzék ilyen igényüket!

Rendelési idő

Házi gyermekorvosi rendelési idő

2022.08.19.
08:00 - 12:00

Aktuális hírek

2022 nyár - helyettesítés, a rendelési idő változása

2022.07.11. Hétfő
A nyári időszakban a szabadságok, helyettesítések miatt a rendelési idő és a rendelő elérhetősége is változik, a tudnivalókat az alábbiakban foglaltuk össze. A Nemzeti Népegészségügyi Központ utasítása alapján az egészségügyi intézményekben az ARC-MASZK viselése továbbra is KÖTELEZŐ felnőtteknek és 5 évnél idősebb gyermekeknek. Láz és légúti tünetek esetén minden 5 évnél fiatalabb, a maszkot elviselő gyermek esetében is javasolt a…

2022.07.01. Munkaszüneti nap

2022.06.29. Szerda
07.01 Semmelweis nap, az egészségügyben munkaszübeti nap. A gyógyszertárak és az orvosi rendelők zárva lesznek, az ügyeleti ellátási rendnek megfelelően érhető el az ellátás. Gyermekorvosi ügyelet 0?00-24:00 óra, elérhetőség: 72/515-104, az ügyelet a PTE Gyermekklinika Ambulanciáján működik: 7623 Pécs, Józsaf A.u.7.