+36 30 2360655
+36 72 310742,
+36 72 310742 (fax)
info@drsandorgyorgy.hu 7624 Pécs, Rókus u. 5/1.

A rendelő működési rendje 2020.05.04-től

2020.05.05. Kedd

Az EMMI 05.04-től érvényes utasítása szerint működik a rendelés, továbbra is csak telefonos egyeztetést, előszűrést követően kerülhet sor vizsgálatra a rendelőben. A védőoltásokat az egyeztetett időpontokban beadjuk. A részletek a szövegben olvashatók.

Néhány napja küldte ki a minisztérium az Emberi Erőforrások Miniszterének levelét az egészségügyi ellátás újraindításáról 2020. május 4-én. A VÁLTOZÁS LÉNYEGE, hogy hétfőtől a sürgős szükség esetén végzett ellátáson kívül a járóbeteg szakellátásban, a fekvőbeteg ellátásban és a magánorvosi ellátásban is végezhetők (megfelelő járványügyi intézkedések és elővigyázatosság mellett) nem sürgős ellátások.
Mi vonatkozik a gyermekgyógyászati alapellátásra?
Az „újraindítás” NEM HOZ JELENTŐS VÁLTOZÁST RENDELŐNKBE, hiszen eddig is dolgoztunk, bár nem a járvány előtti rendben. Az oltásokat (kötelező és sok nem kötelező) beadtuk. A kapcsolattartás döntően a telemedicina módszereivel zajlott, de minden szükséges esetben a rendelőben végeztünk vizsgálatot, folytattuk a betegellátást. Ennek megfelelően, a miniszteri utasítással összhangban dolgozunk ezt követően is.
A járványügyi védekezés jelenlegi szakaszában, a korlátozó intézkedések enyhítése idején talán az eddigieknél is fontosabb lesz a járványügyi és higiénés rendszabályok betartása.
A koronavírus fertőzést hosszú lappangási idő jellemzi és a tünetmentes hordozók is fertőznek. A járvány terjedéséről eddig szerzett tapasztalataink szerint az egészségügyi intézmények megfelelő elővigyázatosság nélkül könnyen a járvány gócpontjává válhatnak.
A működési rendünk ezután is a várakozási (váróban töltött) idő csökkentését, a rendelőn belül megfelelő távolságtartást és a fertőzés átadásának a megelőzését célozzák.
Ennek megfelelően:
– A rendelőben továbbra is CSAK ELŐZETES TELEFONOS EGYEZTETÉST ÉS ELŐSZŰRÉST követően, az erre kijelölt időpontban végzünk vizsgálatot.
– Első lépésként továbbra is a TELEMEDICINA minden eszközét használjuk (telefon, e-mail, közösségi média). Minden egészségügyi probléma, tünet és adminisztratív ügyintézést igénylő esetben az ügy jellegétől függően először ezeken a csatornákon keressenek!
– A várótermi várakozás csökkentését az időpontok kijelölésével, a távolságtartást a várótermi várakozás korlátozásával érjük el. Az egyeztetett időpontra érkezve a bejáratnál történő kikérdezés és testhőmérséklet mérést követően léphetnek be a gyerekek és EGY (!) KÍSÉRŐ SZÜLŐ a rendelőbe!
– A szülőknek minden esetben, a gyermekeknek a csecsemők kivételével KÖTELEZŐ A SZÁJMASZK HASZNÁLATA!
– Az adminisztratív ügyintézést igyekszünk teljes egészében elektronikusan folytatni, amit megkönnyít az EESZT használata a gyógyszerrendelésben.
Köszönöm az eddigi és a jövőbeli együttműködésüket a járvány megfékezése érdekében!