+36 30 2360655
+36 72 310742,
+36 72 310742 (fax)
info@drsandorgyorgy.hu 7624 Pécs, Rókus u. 5/1.

TÁJÉKOZTATÓ A RENDELÉS MŰKÖDÉSÉNEK változásairól 2020.03.16-tól

2020.03.14. Szombat

2020.03.16-tól a rendelésen CSAK ELŐZETES TELEFONOS egyeztetést követően fogadunk betegeket! A változásokról részletes információt találnak a szövegben!

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos előző jegyzetemben leírtakhoz képest jelentősen változott a helyzet, ennek megfelelően a következőkről tájékoztatom Önöket! Kérem, alaposan olvassák végig a rendelő működésének változására vonatkozó tudnivalókat és KÖVESSÉK PONTOSAN A KÉRÉSEINKET!
Az NKK bővítette és folyamatosan bővíti azon területek listáját, melyek a COVID-19 fertőzése gyanújával kapcsolatban kiemelt jelentőségűek. Ezek az országok (2020.03.11. adatok): Olaszország, Kína, Irán, Dél-Korea, Franciaország, Spanyolország, Svájc és Németország.
Amennyiben ön vagy hozzátartozója a felsorolt országokban ját és heveny légúti tüneteket észlelnek (láz, köhögés, nehézlégzés), úgy a koronavírus fertőzés gyanúja merül fel! Ebben az esetben MARADJANAK OTTHON és kövessék az előző jegyzetben leírt teendőket.
A fertőzés terjedésének lassítása a legfontosabb feladatunk, így ennek érdekében a rendelő működésében VÁLTOZTATÁSOKAT vezetünk be. A cél a rendelői forgalom szükséges minimumra csökkentése és a VÁRÓTERMI VÁRAKOZÁS MEGSZŰNTETÉSE: 2020. március 16-tól a rendelésen CSAK ELŐZETES TELEFONOS EGYEZTETÉST, előszűrést követően fogadunk beteget! A 03.16. és 03.17-re kiadott időpontok nem változnak!
Az iskolai igazolás „kényszere” megszűnt, így önmagában ezért a rendelőben megjelenniük nem kell. Láz nélkül kezdődő enyhe hurutos tünetek, hasmenés, azonnali ellátást nem igénylő bőrtünetek vagy mozgásszervi panaszok esetén előzetes egyeztetés nélkül NE induljanak el a rendelőbe!
Amennyiben légúti betegség tüneteivel jelentkeznek, úgy az utazási előzményekre és a koronavírus fertőzésre gyanús személlyel történő esetleges találkozásra a telefonos egyeztetés során rákérdezünk, mivel ez meghatározza a további teendőket!
SZEMÉLYES ADMINISZTRATÍV ÜGYINTÉZÉST A RENDELÉSI IDŐ ALATT NEM FOLYTATUNK, minden ilyen igényüket elsősorban e-mail-ben (rendelo@rokusrendelo.hu) ill. a megadott telefon elérhetőségi időszakokban jelezzék!
A rendszeres, nem heveny megbetegedésre használt gyógyszerek felírása E-RECEPT formájában zajlik. Az igényüket (amennyiben más egyeztetést igénylő probléma nincs a kezeléssel kapcsolatban) e-mail-ben küldjék meg a rendelo@rokusrendelo.hu e-mail címre!
A levelezés során minden alkalommal adják meg telefonos elérhetőségüket, függetlenül attól, hogy ezt korábban már rögzítettük!
A SZŰRŐVIZSGÁLATOKKAL és a VÉDŐOLTÁSOK beadásával kapcsolatban minden érintettet személyesen fogunk értesíteni a teendőiről!
Az iskolák látogatásának korlátozása a szülőket komoly feladat elé állítja, ezzel tisztában vagyunk. Jelenleg nincs tudomásom olyan rendelkezésről, ami lehetővé tenné erre az időre a betegállomány (táppénz) kiadását a szülők részére, így az a kérésem, hogy ilyen igénnyel ne keressenek! Egyeztetek az illetékesekkel, és jelzem, amint a rendelkezésemre áll ennél bővebb információ!
A telefonos elérhetőség rendelési időn kívüli időpontjait megadom, kérem, hogy az erre megadott időszakban és a rendelési időben CSAK HEVENY PANASZOK MIATT JELENTKEZZENEK időpont egyeztetés céljából. Adminisztratív ügyintézés, receptek stb. ügyében az erre a célra rendelkezésre álló idősávokat használják ki!
Telefonos elérhetőség a rendelési időn kívül (a felsorolt időszakban elsősorban csak a megjelölt céllal hívják a rendelőt. Rendelési időben csak a 72/310-742 szám érhető el. A következőkben felsorolt időszakokban és a munkaidő rendelési időn kívüli szakaszában a mobil telefonon is elérnek a rendelő honlapján és a telefonos bejelentkező szövegben megadott elérhetőségen:
hétfő: 7.15–8.00 (időpont-egyeztetés betegség miatt), 12.30–14.30 (adminisztratív ügyintézés)
kedd: 7.30–8.00 (időpont-egyeztetés betegség miatt), 11.30–12.30 (adminisztratív ügyintézés)
szerda: 7.15–8.00, 13.00–14.30 (adminisztratív ügyintézés)
csütörtök: 8.00–9.00 (időpont-egyeztetés betegség miatt), 9.00–10.30 (adminisztratív ügyintézés)
péntek: 7.15–8.00 (időpont-egyeztetés betegség miatt), 13.00–14.30 (adminisztratív ügyintézés)
A változtatások célja, hogy változatlanul minden egészségügyi problémájukkal foglalkozzunk, de a jelen helyzetben megfelelő biztonsági szinten! Új a helyzet, nem dolgoztunk még így, tehát biztosan lesznek fennakadások! A TÜRELMÜKET, MEGÉRTÉSÜKET ÉS AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET KÉREM! A JELEN HELYZETBEN EZ UTÓBBI A LEGFONTOSABB, A CÉLUNK KÖZÖS!
AMIVEL SEGÍTHETNEK: használjanak ki minden kommunikációs csatornát (e-mail, Facebook Messenger), a telefont elsősorban a heveny betegségek miatti egyeztetésre vegyék igénybe. A „csapatunk” egyelőre nem változott és véges a terhelhetőségünk! A TELEFONBAN A LEHETŐ LEGTÖMÖREBBEN MONDJÁK EL A GYERMEK TÜNETEIT, MAJD VÁLASZOLJANAK RÖVIDEN A KÉRDÉSEKRE! Az időpontok kiadásakor nincs nagy mozgásterünk, kérem lehetőség szerint fogadják el a kiadott első időpontot! Az időpontok kiadásakor a gyermek állapota, a sürgősség az elsődleges, minden egyéb szempontot csak ezt követően veszünk figyelembe!
Amennyiben légúti tünetek miatt jönnek a rendelőben, úgy lehetőség szerint önök és gyermekük is viseljen sebészi szájmaszkot!
Kérem, hogy kövessék a járványügyi előírásokat, javaslatokat és vigyázzanak magukra és a szeretteikre!